leaf

Despre Canephron®

Compoziție:

Preparatul Canephron® are la bază următoarele componente active:

Frunze de Rozmarin

Frunze de Rozmarin (Folia Rosmarini)

Rozmarinul (Rosmarinus officinalis) face parte din familia Lamiaceae. Crește sub formă de arbuști mici, denşi, puternic ramificați, cu frunze persistente, ferme și lungi, cu un miros plăcut. Rozmarinul înflorește pe tot parcursul anului cu flori mici, de culoare albastră sau violet deschis, cu pete purpurii. Planta crește în regiunile mediteraneene din Europa și Africa și este cultivată în prezent în toată lumea în zone climatice corespunzătoare. Rozmarinul și uleiul de rozmarin sunt utilizate la nivel mondial ca condiment în culinărie și ca antioxidant natural în diferite semipreparate. În medicina tradiţională, rozmarinul este utilizat pentru a stimula secreţia de bilă și urină, pentru a elimina gazele intestinale și ca antiseptic. În componenţa preparatului Canephron® intră extract de frunze de rozmarin care manifestă efect puternic antiinflamator datorita acidului rosmarinic, precum şi alte substanțe biologic active care susțin efectul antibacterian, spasmolitic, diuretic și antioxidant.

Părţi aeriene de Ţintaură (Herba Centaurii)

Părţi aeriene de Ţintaură (Herba Centaurii)

Ţintaura (Centaurium erythraea) face parte din familia Gentianaceae. Este o plantă erbacee, perenă, care creşte până la 50 cm înălţime având tulpină erectă, puternică, cu secţiune transversală pătrată şi frunze alterne, întrerupt imparipenate. Inflorescenţa este formată din flori de forma unor steluțe cu cinci colțuri de culoare roz sau violet. Ţintaura este larg răspândită pe tot teritoriul Europei. În Germania, toate tipurile de ţintaură sunt protejate de Regulamentul federal privind conservarea speciilor. Colectarea sau deteriorarea plantelor sălbatice este interzisă. În mod tradițional, ţintaura a fost utilizată ca remediu pentru afecțiunile gastrice, pentru a stimula secreţia de bilă, precum și pentru combaterea febrei, ca agent antihelmintic și, în unele țări, pentru boli ale tractului urinar. Părţile aeriene de ţintaură sânt bogate în acizi fenolici și cinamici, conține flavonoide, xantone polisubstituite, un cianogen alcalin. Este folosit ca substanţă amară. Principalele componente ale ţintaurei au, de asemenea, efecte antiinflamatorii, diuretice, antipiretice și antimicrobiene. În plus, au fost descoperite proprietățile antimutagenice și anticarcinogene ale ţintaurei. Datorită efectelor sale diuretice, antibacteriene și antiinflamatorii, ţintaura este una dintre cele trei componente din compoziția medicamentului Canephron®, care este utilizat pentru tratarea infecțiilor tractului urinar și vezicii urinare.

Rădăcină de leuştean (Radix Levistici)

Rădăcină de leuştean (Radix Levistici)

Leuşteanul (Levisticum officinale), numit maggikraut în limba germană, face parte din familia Apiaceae. Această plantă crește sub formă de tufișuri cu tulpini lungi, tubulare și frunze paripenat compuse, cu marginea foliolelor dințată. Din iunie până în august leuşteanul înfloreşte, dând naştere unor flori compuse sub forma unei umbrele, de culoare gălbuie până la verde deschis. Leuşteanul este folosit în mod tradițional ca condiment în sudul și centrul Europei, iar numele său german maggikraut provine din asemănarea gustului cu condimentul maggi, deși acesta nu conține leuştean. Rădăcina de leuştean, care conţine uleiuri esențiale cu proprietăți terapeutice, acizi fenolcarboxilici și alte substanțe biologice active, ajută la ameliorarea durerii asociate cu inflamația și spasmele tractului urinar și la lupta împotriva microorganismelor. În combinație cu alte plante medicinale, componentele leuşteanului sunt incluse în Canephron® pentru tratamentul infecțiilor tractului urinar și vezicii urinare.