Noutăți

Cistita în perioada de sarcină – un pericol pentru mamă?

Cistita în perioada de sarcină – un pericol pentru mamă?

Cistita în perioada de sarcină – un pericol pentru mamă?
Pentru orice femeie să fie în așteptarea unui copil este o mare bucurie. Sarcina însă, nu este întotdeauna o perioadă ușoară, pentru că atât mama, cât și fătul au o sensibilitate aparte și au nevoie de o grijă deosebită. Acest lucru se datorează modificărilor în modul de funcționare a sistemului imunitar, noului echilibru hormonal, modificărilor de stil de viață.

Una dintre cele mai des întâlnite afecțiuni în rândul gravidelor este cistita. Netratată cu atenție, această afecțiune poate avea consecințe neplăcute atât asupra mamei, cât și a fătului.

Chiar dacă nu ai avut niciodată cistită, s-ar putea să te confrunți cu o asemenea problemă în sarcină. Secreția sporită de progesteron determină relaxarea musculaturii netede, ceea ce favorizează accesul bacteriilor în căile urinare inferioare, în special bacteria E. coli. În plus, fluxul de urină este scăzut și de greutatea uterului care presează vezica, iar stagnarea urinei permite înmulțirea bacteriilor. Din cauza presiunii exercitate de uter asupra căilor urinare se dereglează și vascularizarea lor, cu afectarea bunei lor funcționări. În timpul sarcinii, scade imunitatea femeii, ceea ce este încă o cauză de apariție sau recidivă a cistitei.

Medicii recomandă efectuarea analizelor periodice de urină în sarcină pentru a se asigura că o cistita nu rămâne netratată. În cazul diagnosticării cu cistită se vor administra antibiotice, obligatoriu prescrise de către medicul responsabil, care sunt stabilite în funcție de parametrii de sănătate a femeii gravide și care nu vor pune în pericol viața și dezvoltarea fătului. Antibioticele potrivite pentru Dvs. și sigure pentru făt vor fi stabilite doar de către medic! Sunt și antibiotice contraindicate administrării în sarcină, câteva din ele sunt: aminoglicozidele (de tip gentamicină), tetraciclina, biseptolul, metronidazolul, cloramfenicolul. Atât diagnosticul, cât și tratamentul trebuie coordonat strict de către medicul specialist.

Este posibilă tratarea cistitei fără antibiotice?

În mod normal, în cazul unei cistite fără complicații, aceasta poate fi tratată cu remedii naturale și medicamente din plante. Când este vorba de perioada sarcinii, însă, nu toate plantele și preparatele se potrivesc. De aceea, vă sfătuim să consultați medicul Dvs. înainte de a recurge la un tratament, dacă acesta este inofensiv pentru sarcină.

Canephron® forte vă poate veni în ajutor și în această perioadă delicată, datorită conținutului său de plante medicinale, precum frunze de rozmarin, rădăcină de leuștean și părți aeriene de țintaură. El va asigura un efect antiinflamator și analgezic, ameliorând simțitor senzația de arsură și durere din timpul micțiunii. Datorită efectului spasmolitic veți simți că revin la normal chemările de micțiune. În plus Canephron® forte înlătură agenții patogeni din căile urinare prin efectul său antiadeziv (anti-microbian), fără a afecta microbiomul.

S-au efectuat un număr mare de studii clinice care au demonstrat eficacitatea și siguranța preparatului Canephron® forte în tratamentul infecțiilor căilor urinare, precum cistita.

Cum prevenim apariția cistitei?

Cistita poate fi prevenită! În acest sens vă recomandăm:

  • Să consumați cel puțin 2 litri de apă pe zi, adică 6-8 pahare. Astfel, va avea loc diluarea urinei și micțiunea mai frecventă, ceea ce va crește eliminarea bacteriilor ce provoacă această infecție.
  • În procesul micțiunii, aveți grijă să eliminați toată cantitatea de urină.
  • Este indicat să vă urinați atât înainte de actul sexual, cât și după, iar în timpul tratamentului infecției urinare să vă abțineți de la raporturi sexuale.
  • Mișcările de curățare a zonei intime trebuie să pornească din față spre spate, și nu invers – astfel, ne asigurăm că nu răspândim bacteriile provenite din tractul anal, ce pot constitui o sursă de infecție.
  • Se indică folosirea săpunurilor moi pentru igiena intimă și se evită produsele ce provoacă iritații locale.
  • Alegem să facem duș, în loc de baie.
  • Lenjeria intimă, la fel constituie un factor important în prevenirea infecțiilor, iar pentru confortul și sănătatea Dvs., se recomandă să purtați lenjerie din bumbac, pe care să o schimbați zilnic.
  • Hainele foarte strâmte, de asemenea, pot provoca iritații și pot fi o sursă de infecție, de aceea optăm pentru haine ce se pot purta liber pe corp.
  • Ultimul punct ce v-ar ajuta să evitați dezvoltarea infecțiilor este alimentația sănătoasă, și anume să punem accent pe fructe și legume proaspete, cereale, boboase. Vom evita alimentele rafinate, sucurile, carbogazoasele, cofeina şi zahărul.

Într-un corp sănătos, un făt sănătos!

Să avem grijă de sănătatea noastră pentru bunăstarea întregii familii! Sarcină ușoară, dragi femei!

Mai mult despre Canephron® forte

Înapoi la lista de noutăți