leaf

Noutăți

Schimbările hormonale și cistita la femei

Schimbările hormonale și cistita la femei

În anumite faze hormonale, de exemplu înainte de menstruație sau în timpul menopauzei, există un dezechilibru hormonal. Vezica urinară la femei este un organ hormon-dependent, iar nivelul normal de hormoni pare a fi una dintre condițiile de bază necesare pentru a asigura toate funcțiile fiziologice ale vezicii urinare, inclusiv funcția sa antibacteriană naturală. Dependența stării vezicii urinare la femei de nivelul hormonilor sexuali a fost stabilită încă de la mijlocul secolului XX. Odată cu scăderea nivelului acestora, mucoasele devin mai subțiri, microflora vaginului se modifică.

S-a dovedit rolul important al hormonilor sexuali (în special, al estrogenilor și al progesteronului) în sinteza mucopolizaharidelor protectoare: acid hialuronic și sărurile sale, sulfat de condroitină, glicoproteine, mucină. Ele formează stratul protector al suprafaței mucoasei vezicii urinare - un sistem natural puternic de protecție împotriva bacteriilor (factor anti-adeziv). Pierderea acestuia sporește susceptibilitatea la diverși agenți patogeni. Trebuie remarcată frecvența diferitelor afecțiuni hormonale și metabolice la femeile moderne: obezitate, dislipidemie, hipertensiune arterială, diabet zaharat, deficit de vitamina D, etc. Cu aceste afecțiuni metabolice, riscul de a dezvolta cistită cronică crește semnificativ. Deficitul de estrogen duce, de asemenea, la modificarea tonusului vezicii urinare și, prin urmare, la golirea incompletă acesteia. Faptul dat duce la reținerea bacteriilor în vezica urinară și formarea mediului favorabil pentru dezvoltarea lor, prin urmare, ele pot provoca și susține infecțiile.

Ce se face în astfel de cazuri?

Tratamentul cistitei include respectarea regimului de tratament, dieta, măsurile de igienă și administrarea medicamentelor.

Dacă bănuiți că aveți cistită, nu vă ocupați cu automedicația și nu lăsați boala nesupravegheată. Cistita tratată incorect sau netratată la timp poate deveni cronică sau poate duce la complicații mai grave. Ar trebui să vă adresați curând urologului sau ginecologului.

Cistita este o boala complicată, deci cheia eficacității înalte a tratamentului este medicația complexă si consecventă.

Baza în tratamentul cistitei în majoritatea cazurilor este terapia antibacteriană adecvată, prescrisă de medic.

Este important de știut că administrarea irațională a medicamentelor antibacteriene și antiinflamatorii duce la trecerea unei boli acute (în special tratabile) într-o formă cronică, cu posibilitatea complicațiilor grave!

Medicamentele antibacteriene luptă bine cu infecția, dar nu asigură un tratament optim pentru cistită. Pentru a crește semnificativ eficacitatea terapiei cu antibiotice a cistitei, în schema de tratament se include medicamentul pe bază de plante Canephron® forte.

Terapia complexă permite eliminarea rapidă a simptomelor cistitei, precum și prevenirea răspândirii infecției în rinichi, menținerea eficacității tratamentului și reducerea riscul acutizării cistitei.

Recomandarea Canephron® forte în infecțiile tractului urinar se bazează pe efectul său complex: antiinflamator, analgezic, spasmolitic, antibacterian/antiadeziv și diuretic.

Canephron® forte conține o combinație unică din părți aeriene de țintaură, rădăcină de leuștean și frunze de rozmarin. Canephron® forte normalizează urinarea, ajută la ameliorarea durerii şi arsurii în timpul urinării, reduce numărul de acutizări repetate ale cistitei cronice, totodată este bine tolerat şi poate fi administrat o perioadă mai îndelungată în combinație cu medicamente antibacteriene.

Numeroase studii au demontrat că Canephron® forte reduce semnificativ numărul de acutizări repetate ale bolilor inflamatorii cronice ale tractului urinar.

În plus, este necesar de acordat o mare importanță măsurilor de întărire a forțelor de apărare a organismului: călirea și igiena personală.

Mai mult despre Canephron® forte

Înapoi la lista de noutăți